28 באפריל 2024 20:55

פרקליט המדינה התיר צילום והקלטה בסתר של קטין או חסר ישע

פרקליט המדינה פרסם לאחרונה (19.12.2017) הנחיה המסדירה את מדיניות הפרטיות של  הפרקליטות לעניין תיעוד ויזואלי או קולי של קטין או חסר ישע, אשר בוצע ללא ידיעתם או הסכמתם של המוקלטים. על פי ההנחיה, בנסיבות מסוימות, המקליט לא יועמד לדין על אף ביצוע עבירה של פגיעה בפרטיות או האזנת סתר.

קטינים וחסרי ישע רבים נזקקים לעיתים קרובות לטיפול והשגחה של גורם חיצוני, דבר אשר מגביר פעמים רבות את החשש אצל בני משפחתם או קרוביהם באשר למתרחש בעת הפיקוח. בעקבות כך, אנו עדים פעמים רבות להתקנה של מכשירי צילום או האזנה על ידי הקרובים, התקנה אשר מבחינה משפטית עלולה פעמים רבות לפגוע בפרטיותם של המטפלים.

כאמור, לאור הרגישות הרבה המצויה במקרים מסוג אלה, העביר פרקליט המדינה את ההנחיה הנ"ל, ובה קבע מהן הנסיבות בגינן המקליט לא יועמד לדין.

אחת הנסיבות, על פי פרקליט המדינה, היא כי במקרה של הפרת חוק הגנת הפרטיות עקב צילום וידאו בלבד, אם עולה כי המצלם פעל בתום לב, מתוך חשש המבוסס על אינדיקציות ממשיות שמתבצעת עבירה כלפי הקטין או חסר הישע, וכי המקליט פעל באורח מידתי ולמען מטרת חשיפת העבירה בלבד, לא יועמד המקליט לדין.

המצב נכון גם במקרה של הפרת חוק האזנת סתר עקב הקלטת שמע. גם כאן, במידה והמקליט פעל בתום לב, מתוך חשש מבוסס על אינדיקציות ממשיות שמתבצעת עבירה כלפי הקטין או חסר הישע, והוא פעל באופן מידתי על מנת לחשוף את העבירה בלבד, הוא לא יועמד לדין.

כמו כן, ההנחיה קובעת כי במקרה של הפרת חוק האזנת סתר עקב הקלטת שמע והמקליט הינו האפוטרופוס של הקטין או חסר הישע, במידה והאזנת הסתר נעשתה לשיחה שהקטין או חסר הישע צד להן, או מטרתה לקלוט דברים כלפי הקטין או חסר הישע, לא יועמד האפוטרופוס לדין כיוון שפועל מכוח חובתו להגן על הקטין או חסר הישע.

נוסף על כך, לחומרת העבירה המצולמת משקל רב בהחלטה האם להעמיד או לא להעמיד לדין את המקליט. במידה והעבירה שתועדה חמורה יותר, תגבר הנטייה שלא להעמיד לדין, גם אם לא התקיימו כלל הנסיבות של אי-העמדה לדין.

 

 

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn

דירוג האיכות של Dun's 100 לשנת 2024: משרד דן חי ושות' דורג שוב בקבוצת האיכות הראשונה בתחום הסייבר

דירוג האיכות של מדריך dun’s 100 פרסם את דירוג משרדי עורכי הדין לשנת 2024. בתחום הסייבר המדריך דירג, את משרד דן חי ושות', שוב, תחת ...

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה גילוי דעת בנושא איסוף מספרי תעודות זהות וצילום תעודות זהות

בעת האחרונה ישנה מגמה גוברת של בתי עסק הדורשים מהלקוח למסור מספר תעודת זהות לצורך מתן שירות, ולעיתים אף דורשים למסור צילום של תעודת הזהות ...

טיוטת מסמך מדיניות חדשה בנושא איסוף ושימוש במידע ביומטרי במקום העבודה

על רקע המגמה הגוברת בשימוש טכנולוגיות לזיהוי ביומטרי אשר נעשה על ידי ארגונים לצרכי בקרת נוכחות עובדיהם, הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (15.02.2024) מסמך מדיניות ...

באירופה עובדים. ה-AI ACT אושר.

מאת : צוות דן חי הפרלמנט האירופי אישר (13.03.2024) את תקנות הבינה המלאכותית (AI ACT). המדובר בחקיקה הראשונה מסוגה בעולם ובאה להסדיר את הפיתוח ההפעלה ...
דילוג לתוכן