בית GDPR

GDPR

אמזון נקנסה בכ-746 מיליון אירו בגין פגיעה בפרטיות

קנס כבד הוטל על אמזון בלוקסמבורג בגין פגיעה בפרטיות. בהחלטתו מתאריך ה-16.07.2021 החליט האגף האחראי על הגנת מידע בלוקסמבורג (DPA) לקנוס את אמזון בכ-...

האיחוד האירופאי: מרעננים את כללי העברת המידע מחוץ לאיחוד

הנציבות האירופית אימצה לאחרונה (04.06.2021) מערך חדש של סעיפי חוזה סטנדרטיים (Standard Contractual Clauses) ואמצעים משלימים עבור העברת מידע אישי מתוך ה-EEA ל"מדינות שלישיות"...

פרטיות: הארכת תקופת ההתיישנות שוב על הפרק

הצעה להאריך את תקופת ההתיישנות בתביעות אזרחיות בתחום הפרטיות הונחה על שולחן הכנסת לאחרונה(26.07.21). במסגרת ההצעה מוצע להאריך את תקופת ההתיישנות בחוק הגנת הפרטיות...

איחור בדיווח על אירוע אבטחת מידע: הרשות ההולנדית קנסה את Booking.com

הרשות להגנת נתונים בהולנד הטילה על Booking.com קנס של 475,000 יורו בגין עיכוב בדיווח על אירוע אבטחת מידע באתר החברה. במסגרת האירוע נחשפו נתונים...
בנקים - אבטחת מידע

היכן נתבע מחר? בעולם הדיגיטלי של ימינו אין לדעת

האם ניתן לתבוע את התאגיד האמריקאי הענק אפל בישראל? בית המשפט המחוזי בתל-אביב השיב על כך לאחרונה בחיוב ודחה את בקשת התאגיד, להורות כי...

אירופה – בריטניה: התקרבות בהסכמה להעברת מידע אישי

בריטניה זורמת להסדר עם הנציבות האירופאית ביחס להעברת מידע אישי ממדינות האיחוד אליה. כך עולה מפרסום של הנציבות האירופית, אשר פרסמה לאחרונה (19.02.2021) שתי...

קליפורניה לא לבד- מדינות נוספות בארה”ב מאמצות חוקי פרטיות

בין השאלות שעלו, עם כניסתו של הממשל הפדרלי החדש בארצות-הברית לתפקידו החודש (20.1.2021), הייתה השאלה, האם הממשל הזה יגיע לעסוק גם בחקיקת חוק פדרלי...

אירופה: הצעה להסדר חדש להעברת נתונים אישיים מחוץ ליבשת

ביולי 2020 קבע בית המשפט האירופאי לצדק כי הסדר ה-privacy shield, המאפשר לחברות אמריקאיות לקבל מידע אישי שמקורו באירופה, אינו חוקי ודינו להיפסל. משכך,...

גלי הדף מפסיקת בית הדין האירופי גם בישראל – העברת מידע אישי מישראל לארה”ב...

ביום 16.07.20 פסק בית המשפט האירופאי לצדק פסק בפרשה הידועה בשם שרמס 2, פסיקה אשר הטילה צל כבד על אפשרות העברת מידע אישי מהאיחוד...
אבטחת מידע בבנקים

התקבל חוק חדש להגנה על המידע. בשוויץ

שוויץ אימצה חוג הגנת מידע חדש. הפרלמנט של שוויץ אימץ לאחרונה (25.09.2020) חוק הגנה על נתונים מתקדם ועכשווי המחליף את חוק הגנת הנתונים משנת...

אחרונים

פופולרי