29 בפברואר 2024 15:40

חדשות

ביום 22.2.2024 פרסמה הרשות להגנת הפרטיות מסמך העוסק בנושא עמדות טעינה לרכב, זאת על רקע המגמה הגוברת בשימוש  בכלי רכב חשמליים (EV –Electric Vehicle), אשר הובילה לשינויים רבים בענף התחבורה. במסמך שפורסם, הרשות ניתחה את מסמכי מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש של אפליקציות המשמשות את חברות עמדות הטעינה לרכב חשמלי המרכזיות בישראל, וגיבשה סדרה של המלצות […]

"מעמד התאימות (Adequacy) ניתן על ידי האיחוד האירופי לפי תקנה 45 לתקנות ה-GDPR, למדינות שרמת הגנת המידע בהן תואמת לרמת ההגנה על מידע אישי הנוהגת במדינות האיחוד האירופי. המעמד ניתן לישראל עוד בשנת 2011 ולעוד מספר מצומצם של מדינות ומאפשר העברת מידע אישי באופן פשוט וללא מכשולים רגולטוריים, משפטיים וטכנולוגיים נוספים מאירופה לישראל. תהליך הבחינה […]

צוות דן חי ברשת בפסק דין שניתן ב12 בדצמבר בבית הדין האזורי לעבודה נקבע תקדים חדש ומעתה במצבים מסוימים, הצבת מצלמות במקום העבודה עלולה לעלות לכדי הרעת תנאים מוחשית המקימה עילה להתפטר כדין מפוטר. במקרה דנן, השבר בין הצדדים החל בשעה שפקידה בחברה שהייתה כפופה לתובעת, שלחה מייל לנתבע על כך שאחד מהעובדים בחברה מטריד […]

צוות דן חי ברשת המוסדות להשכלה גבוהה ידעו מי מהסטודנטים שלהם שירת במילואים גם בלי לקבל את המידע מהסטודנטים עצמם. מעבר המידע הזה יקרה ככל ותתקבל הצעה נשוא פורסם שביצע לאחרונה(17.12.2023), משרד המשפטים אשר פרסם את טיוטת צו הגנת הפרטיות (קביעת גופים ציבוריים)(הוראת שעה – חרבות ברזל) להערות הציבור. מדובר בצו בהוראת השעה אשר נועד […]

מאת מתן אברמוביץ' האם כל מידע הקשור לאדם כשלעצמו יהווה מידע אישי בהתאם לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, או שמא רק מידע שיש בו כדי לאפיין אדם יהווה מידע אישי בחוק ואילו יתר סוגי המידע יהוו "מידע מוביל" בלבד? ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת בראשות חה"כ שמחה רוטמן עסקה לאחרונה (04.12.2023) בשאלה זו בהרחבה. זאת […]

ה-(ICO) (Information Commissioner's Office), הגוף האחראי על הגנת הפרטיות בבריטניה, הודיע לאחרונה (21.11.2023) כי יתחיל לאכוף בקפדנות יתרה את הכללים החלים על השימוש במזהים דיגיטליים (cookies), והבהיר כי על אתרי האינטרנט ליישם כללים אלו בתוך 30 יום. כללי ה-ICO מונות מספר חובות המוטלות על אתרי האינטרנט. חובה לאפשר למשתמשים לבחור שלא לאפשר שימוש ב-Cookies, גם […]

הרשות להגנת הפרטיות: המלצות שימוש בעמדות טעינה לכלי רכב חשמליים

ביום 22.2.2024 פרסמה הרשות להגנת הפרטיות מסמך העוסק בנושא עמדות טעינה לרכב, זאת על רקע המגמה הגוברת בשימוש  בכלי רכב חשמליים (EV –Electric Vehicle), אשר ...

ישראל שומרת על החלטת התאימות להעברת מידע מהאיחוד האירופי.

"מעמד התאימות (Adequacy) ניתן על ידי האיחוד האירופי לפי תקנה 45 לתקנות ה-GDPR, למדינות שרמת הגנת המידע בהן תואמת לרמת ההגנה על מידע אישי הנוהגת ...

הצבת מצלמות במקום העבודה כעילה מספקת לפיטורים כדין מפוטר

צוות דן חי ברשת בפסק דין שניתן ב12 בדצמבר בבית הדין האזורי לעבודה נקבע תקדים חדש ומעתה במצבים מסוימים, הצבת מצלמות במקום העבודה עלולה לעלות ...

גמישות בהעברת מידע בעת חירום – מלחמת חרבות הברזל

צוות דן חי ברשת המוסדות להשכלה גבוהה ידעו מי מהסטודנטים שלהם שירת במילואים גם בלי לקבל את המידע מהסטודנטים עצמם. מעבר המידע הזה יקרה ככל ...
דילוג לתוכן