19 באפריל 2024 3:42

יורו 2020 – פרטיותו של כריסטיאן אריקסן כדוגמה

בימים אלו, כאשר עיניהם של רבים נשואות לאירועי יורו 2020, אליפות אירופה לנבחרות בכדורגל, שודרה תמונה חריגה ממהלך המשחק בין נבחרות דנמרק ופינלנד כאשר כוכב וקפטן נבחרת דנמרק, כריסטיאן אריקסן, קרס אל כר הדשא.

באירוע מצולם ומסוקר כדוגמת היורו, ניתן היה לסבור כי המצלמות יספקו זוויות צילום רבות לאירוע שכזה. אולם, דבר אחד בולט תפס את העין והוא החומה האנושית שיצרו חבריו של אריקסן, אשר הקיפו אותו ומנעו מהמצלמות להעביר לעולם את רגעי הטיפול והחייאה שבוצעו בו.

שחקנים ברמה הזו, מהטופ העולמי, אמנם נמצאים בכותרות בכל רגע נתון וחייהם חשופים לעיני כל, אך ברגע כזה היה יפה לראות את ההבנה המהירה של חברי הנבחרת הדנים ואת הפעולה המהירה שביצעו, על מנת שפרטיותו של אריקסן לא תיפגע. כוכב גדול ככל שיהיה, באירוע גדול ומרגש ככל שיהיה – אינו צריך לסבול פגיעה בפרטיותו בשעה שנאבק על חייו.

בהקשר הישראלי, זכור מקרה דומה – בשנת 2000 התמוטט שחקן הכדורגל מני לוי במשחק בין בית"ר ירושלים ומכבי תל אביב, והתמונות מאותו אירוע חקוקות היטב בזיכרונם של חובבי הכדורגל הישראלי.

ברגעים אלו, נבחן שוב המתח בין רצונה של התקשורת לסקר אירוע בעל עניין ציבורי לבין הזכות לפרטיות. ניתן לראות בהקשר זה את החודרנות של התקשורת, כאשר זו רצה לצלם ביתים שנפגעו בסבב הלחימה האחרון.

חוק הגנת הפרטיות הישראלי קובע, כי פרסום תצלום של אדם ברבים בנסיבות שבהן הוא עלול להשפילו מהווה פגיעה בפרטיות וכך גם במקרים בהם התצלום מפורסם בסמוך לאירוע בו נפגע אותו אדם. אולם, החוק מחריג מקרים בהם התצלום מפורסם בשידור ישיר, באופן שאינו חורג מהסביר באותן נסיבות. כלומר, במקרה זה, הרגעים הראשונים שהועברו בשידור ישיר בהם רואים את אריקסן מתמוטט אינם מהווים פגיעה בפרטיות לפי החוק הישראלי והמשך הצילום של פעולת ההחייאה עלול לעלות לכדי פגיעה בפרטיות.

האירוע כמובן אינו קשור לדין הישראלי, אך עם זאת היה יפה לראות את הדאגה, בין השאר, לפרטיות של אריקסן מצד חבריו לנבחרת, שהסתירו אותו במהלך הטיפול וזאת לעומת הבמאי השידור, אשר לא חסך מהקהל בבית את הרגעים הקשים ורק מידי פעם התמקד בקהל.

הנבחרת הדנית (שכמובן לא חשבו על החוק הישראלי) שמרו בצורה מכבדת ומעוררת השראה על הקפטן שלהם שקרס בפתאומיות. באירוע כה גדול ונצפה זוהי לא פעולה מובנה מאליה ויש רק לקוות, כי פעולה זו תהפוך לסטנדרט במקרים דומים וכי הגופים שמעבירים את השידורים החיים יסגלו יותר שיקול דעת כאשר הם ניצבים בסיטואציה כזו. כך או כך, תמונה זו, ללא ספק תישאר צרובה גם היא בזיכרונם של חבבי הכדורגל וכל מי שצפה באירוע.

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn

דירוג האיכות של Dun's 100 לשנת 2024: משרד דן חי ושות' דורג שוב בקבוצת האיכות הראשונה בתחום הסייבר

דירוג האיכות של מדריך dun’s 100 פרסם את דירוג משרדי עורכי הדין לשנת 2024. בתחום הסייבר המדריך דירג, את משרד דן חי ושות', שוב, תחת ...

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה גילוי דעת בנושא איסוף מספרי תעודות זהות וצילום תעודות זהות

בעת האחרונה ישנה מגמה גוברת של בתי עסק הדורשים מהלקוח למסור מספר תעודת זהות לצורך מתן שירות, ולעיתים אף דורשים למסור צילום של תעודת הזהות ...

טיוטת מסמך מדיניות חדשה בנושא איסוף ושימוש במידע ביומטרי במקום העבודה

על רקע המגמה הגוברת בשימוש טכנולוגיות לזיהוי ביומטרי אשר נעשה על ידי ארגונים לצרכי בקרת נוכחות עובדיהם, הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (15.02.2024) מסמך מדיניות ...

באירופה עובדים. ה-AI ACT אושר.

מאת : צוות דן חי הפרלמנט האירופי אישר (13.03.2024) את תקנות הבינה המלאכותית (AI ACT). המדובר בחקיקה הראשונה מסוגה בעולם ובאה להסדיר את הפיתוח ההפעלה ...
דילוג לתוכן