29 באפריל 2024 8:04

השמצות חסרות בסיס ברשת הפייסבוק – לשון הרע!

בית הדין האזורי בבאר שבע (בשבתו באילת) קבע לאחרונה (12.06.14) כי פרסום השמצות ברשת הפייסבוק כלפי מי שנטען שהיו מעבידים לשעבר, מהווה לשון הרע.

הנתבעים, שני אחים, אשר עבדו כיחצ"נים במועדון "ריברו" באילת. התובעים הינם בעלי מניות בחברה המפעילה את מועדון הריברו. התובעים הינם אף הבעלים והמנהלים של מספרה בשם "צנזורה", גם היא באילת.

לטענת הנתבעים, התובעים לא שילמו שכרם עבור עבודת יחצנות שביצעו עבור מועדון הריברו. לפיכך, הם פרסמו ברשת הפייסבוק שני פוסטים, בהם הם מכנים את התובעים "צמד נוכלים", "סמרטוטי רצפה" וכן ביקשו כי: "כל מי שמסתפר שם (במספרת "צנזורה") יכיר ויידע איפה הוא משאיר את הכסף שלו ויותר מזה היכן הוא שם את ראשו".

הנתבעים טענו כי הם פרסמו את הדברים מתוך מצב של כעס ורוגז, וכי הם הביעו מחאה לגיטימית ברשת הפייסבוק – רשת חברתית קלילה ולא מחייבת. הנתבעים אף טענו, כי אם יש לשון הרע בפרסומיהם, הרי שזו חוסה תחת הגנת "אמת הפרסום" כפי שהיא עולה מסיף 14 לחוק איסור לשון הרע.

השופט יוסף יוספי פסק, כי פרסומיהם של הנתבעים חרגו מגבול הפרסום הסביר, אותו ניתן לא להכליל תחת מטריית לשון הרע ברחבי האינטרנט. זאת, על אף שמדובר ברשת הפייסבוק, שם כידוע ישנה מחלוקת לגביי התנאים בהם אמירה עומדת בדרישת החוק ומוגדרת כפוגעת. לשיטת השופט יוספי, האינטרנט הינו כיכר העיר החדש, לפיכך מה שנאמר בו עלול לפגוע ולגרום נזק כאילו נאמר בפני קהל רב.

עוד הוסיף השופט, כי ברור לו שהדברים לא נאמרו בעידנא דרתיחא, שכן הנתבעים הוסיפו לשדרג, ולשכתב את הפוסט על תגובותיו וכן לעודד את קוראי הפוסט להמשיך ולהגיב.

השופט יוספי אף קבע כי מאחר שכשלו הנתבעים להוכיח כי אכן הם רומו על ידי התובעים מחד, ומשהוכיחו התובעים כי הנתבעים ידעו שלא הם היו מעסיקיהם בפועל במועדון – מאידך, אף לא עמדה לנתבעים הגנת תום הלב או הגנת אמת הפרסום.

לסיכום, פסק השופט כי על הנתבעים לפצות את התובעים בסכום של 16,000 ₪, ובהתחשב בסכום הפיצוי הנמוך  (כעשרה אחוז) לאור הסכום שנתבע, נפסק כי כל צד יישא בהוצאותיו.

לקריאת פס"ד המלא לחץ כאן

סקירה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה.
הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn

דירוג האיכות של Dun's 100 לשנת 2024: משרד דן חי ושות' דורג שוב בקבוצת האיכות הראשונה בתחום הסייבר

דירוג האיכות של מדריך dun’s 100 פרסם את דירוג משרדי עורכי הדין לשנת 2024. בתחום הסייבר המדריך דירג, את משרד דן חי ושות', שוב, תחת ...

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה גילוי דעת בנושא איסוף מספרי תעודות זהות וצילום תעודות זהות

בעת האחרונה ישנה מגמה גוברת של בתי עסק הדורשים מהלקוח למסור מספר תעודת זהות לצורך מתן שירות, ולעיתים אף דורשים למסור צילום של תעודת הזהות ...

טיוטת מסמך מדיניות חדשה בנושא איסוף ושימוש במידע ביומטרי במקום העבודה

על רקע המגמה הגוברת בשימוש טכנולוגיות לזיהוי ביומטרי אשר נעשה על ידי ארגונים לצרכי בקרת נוכחות עובדיהם, הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (15.02.2024) מסמך מדיניות ...

באירופה עובדים. ה-AI ACT אושר.

מאת : צוות דן חי הפרלמנט האירופי אישר (13.03.2024) את תקנות הבינה המלאכותית (AI ACT). המדובר בחקיקה הראשונה מסוגה בעולם ובאה להסדיר את הפיתוח ההפעלה ...
דילוג לתוכן