ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת מתקדמת לקראת סיום הכנת תיקון 14 לחוק הגנת הפרטיות לקריאה שנייה ושלישית. ביום ראשון האחרון (23.06.24) התקיים בוועדת החוקה של הכנסת הדיון ה-17 במספר העוסק בתיקון 14 לחוק הגנת הפרטיות, במסגרתו אישרה הוועדה כי במסגרת התיקון החדש תהא לראש הרשות להגנת הפרטיות הסמכות למתן צו הפסקת עיבוד מידע ואף צו מחיקת מידע.
את הצווים החמורים יוכל ראש הרשות לבקש מבית המשפט לעניינים מנהליים להוציא במצב בו מתקיים אצלו יסוד סביר להניח, כי מתבצעת או עומדת להתבצע במאגר מידע הפרה של הסעיפים העוסקים בנושאים הבאים:
- שימוש בידיעה שלא למטרה לשמה נמסרה
- עיבוד בניגוד לדין
- עיבוד בלא הרשאה
- שימוש בניגוד למטרה
- אחריות לאבטחת המידע
תיקון 14 ממשיך להתקדם בהתאם לאחת ממטרותיו המרכזיות: ליישר קו עם התקן של תקנות הגנת המידע של האיחוד האירופאי ("GDPR"), אשר גם לפיהן קיימת לרשות מפקחת סמכות להטיל הגבלה זמנית או סופית הכוללת איסור עיבוד [Article 58 (f)].
על פי הסעיף המוצע, לאחר הגשת הבקשה כאמור לבית המשפט על-ידי ראש הרשות, בית המשפט יהא רשאי ליתן את צו ההפסקה במידה והשתכנע כי מתקיימים כל התנאים הבאים: קיים יסוד סביר להניח כי מתבצעת או עומדת להתבצע הפרה של הסעיפים המנויים לעיל; אין אמצעי אחר שפגיעתו פחותה למניעת ביצוע העבירה; הנזק שעלול להגרם כתוצאה מההפרה עולה על הנזק שעלול להיגרם ממתן צו הפסקת העיבוד הנוגע אליו- בהתייחס גם כן לפגיעה בחופש הביטוי שעלולה להגרם ממתן הצו; חומרת ההפרה מצדיקה את מתן הצו.
הסעיף מציין כי בטרם יינתן הצו, בית המשפט יעניק אפשרות לבעל השליטה במאגר/ המחזיק במאגר, אשר כלפיו ניתן הצו, הזדמנות להשמיע את טענותיו ככל שהדבר ניתן ובדרך המתאימה בנסיבות העניין.
עוד מציין הסעיף את האפשרות של בית המשפט להורות על "צו מחיקה" אשר משמעותו היא מחיקה של כלל המידע האישי המצוי במאגר המידע באופן מלא.
כאמור, הוועדה צפויה להשלים את דיוניה בתיקון 14 לחוק הגנת הפרטיות בתחילת חודש יולי 2024 במגמה שהתיקון לחוק יובא לאישור מליאת הכנסת, לקריאה שנייה ושלישית, עוד לפני סיום המושב הנוכחי של הכנסת.