תיקון לחוק מניעת הטרדה מינית: פרסום תצלום מיני יהווה הטרדה מינית

תיקון חדש לחוק למניעת הטרדה בכנסת אשר התקבל לאחרונה (6.1.2014) קובע, כי פרסום תצלום, סרט או הקלטה של אדם "המתמקד במיניותו בנסיבות שבהן הפרסום עלול להשפיל אדם או לבזותו" יהווה הטרדה מינית. משמעות התיקון הינה כי מי שיורשע בעבירה עליו, צפוי לעונש מאסר של עד חמש שנים.

התיקון, שידוע בשמו "חוק הסרטונים", נולד בעקבות הצעת חוק פרטית של ח"כ יפעת קריב (יש עתיד). יוזמת החוק נימקה את נחיצותו עקב הישנות מקרים בהם, סרט, הקלטה או צילום  המציג סיטואציות מיניות, פולשניות ואישיות של אדם המתמקדות במיניותו, פורסם ללא הסכמה על ידי אדם אחר.

מטרתו של התיקון, המהווה את תיקון מספר 10 לחוק מניעת הטרדות מיניות, להשית עילה לזו שעניינה פגיעה בזדון בפרטיותו של אדם על פי סעיף 5 לחוק הגנת הפרטיות – עבירה שדינה חמש שנות מאסר.

יחד עם זאת, לחוק מספר סייגים חלופיים, המקנים למפרסם הגנה טובה במשפט פלילי או אזרחי. כך למשל – פרסום בתום לב, למטרה כשרה, כזה בעל עניין ציבורי או ביקורת סבירה על בעל תפקיד ציבורי, יעניק הגנה טובה לנאשם/נתבע.

עיון בחוק הגנת הפרטיות יגלה, כי אין חדש בתיקון לחוק ומה שנאסר בו, כבר אסור על פי חוק הגנת הפרטיות. כך חוק הגנת הפרטיות אוסר ללא הסכמה על צילום ברשות היחיד, אוסר פרסום תצלום שצולם ברשות הרבים אשר יש בו כדי להשפיל או לבזות את המצולם הנראה בו ואוסר על פרסומים הפוגעים בצנעת הפרט. כל שיחדש השינוי הוא שעתה תהא כותרת נוספת להפרה, והיא שמלבד פגיעה בפרטיות, תהא זו גם הטרדה מינית.

לתיקון החוק לחץ כאן

הערה: סקירה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה.
הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn

התקנות לעניין מידע שהועבר לישראל מהאזור הכלכלי האירופי – תחולה גם על מאגר מעורב

שנת 2025 תהיה שנה עתירת שינויים בדיני הפרטיות של ישראל. השינוי העיקרי שייכנס לתוקפו באוגוסט הוא העדכון המקיף לחוק הגנת הפרטיות, עליו ניתן לקרוא בהרחבה ...

מערך הסייבר הלאומי – נטילת טביעת אצבע לזיהוי נפגעים וחללים בעקבות ה-7 לאוקטובר

דו"ח חדש שפורסם על ידי היחידה ליישומים ביומטריים במערך הסייבר הלאומי ממליץ על שימוש בטביעות אצבע לצורך זיהוי פצועים וחללים באירועי רב נפגעים. לפי ההמלצה ...

מי ישמור על הסודות שלנו לאחר המוות? הצעה לתיקון לחוק הגנת הפרטיות

בעקבות רצף האירועים שהחל ביום ה-7 לאוקטובר 2023, נפגשו ישראלים רבים עם השאלות הקשות: מה דינם של הנכסים הדיגיטליים של אהובינו שלא איתנו עוד? ומה ...

הרשות להגנת הפרטיות חושפת: ליקויים חמורים בקרב מגזר בתי החולים

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (15.9.24) דוח פיקוח רוחב שערכה ב-28 בתי חולים בישראל, הכוללים גם מרכזים לטיפול יום ובתי חולים פרטיים. בשנים האחרונות, חלה ...
דילוג לתוכן