הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע קבעה לאחרונה כי איסוף מידע חופשי ברשת לטובת מאגרי מידע לשרותי דיוור ישיר, אינו חוקי, אלא אם מושאי המידע הסכימו כי הדבר יעשה.
בהחלטתה קובעת רמו"ט כי "גם איסוף שם, כתובת וטלפון מאתרי המודיעין של חברות הטלפונים כפוף להוראות חוק הגנת הפרטיות ולתנאי השימוש של החברות. הסכמת האנשים שפרטיהם נכללים במדריך הטלפונים אינה לאיסוף המידע האישי עליהם לצורך הכללתם במאגר המשמש לשירותי דיוור ישיר". מכאן סבורה רמו"ט כי גם איסוף זה אינו חוקי.
עוד קובעת רמו"ט בהחלטתה כי "תנאי השימוש באתרי החברות הרלוונטיות אוסרים על שאיבת המידע, על העתקתו או שימוש בתכנים שלו, על איסוף או אגירה של מידע אישי על מנויים לשם מטרות כלכליות, על מכירה הפצה ושיווק המידע וכו’."
המשמעות של החלטת רמו"ט הינה כי איסוף מידע אשר הועלה באופן חוקי לרשת אינו חוקי, ללא אבחנה בין סוגי המידע ולדרך העלתו לרשת. כך רמו"ט אינה מבחינה בין מידע שעלה לרשת באופן חוקי לכזה שהועלה בצורה בלתי חוקית.
החלטת רמו"ט סותרת החלטה שניתנה בעבר על-ידי בית המשפט המחוזי בתל-אביב במסגרת ברע (מחוזי – ת"א) 2542/03 ניר סוויסה נ’ אורי בן חיים. השופטת יהודית שטופמן סברה שם כי אין מניעה לעשות שימוש בפרטים "…מצב בו מפורסמות כתובות בספרי הטלפונים של חברת "בזק", שבהם יכולים עסקים להשתמש, בהעתקה סבירה וחופשית, על מנת לשלוח הצעות בדיוור ישיר באמצעות הדואר או ישירות לתיבת הדואר". באותו אופן ראתה שם השופטת את דרך ההתייחסות לכתובות דואר אלקטרוני המתפרסמות באתר אינטרנט: " איסוף של כתובות דואר אלקטרוני שמשתמשי הפורומים פרסמו מרצונם ושליחת דואר אלקטרוני אליהם, מטעם גורם חיצוני, איננה אסורה בנסיבות כבענייננו".