פרשת קיימברידג'-אנליטיקה: פייסבוק תשלם קנס חסר תקדים בגובה 5 מיליארד דולר

כשנה וחצי לאחר החשיפה, נראה כי פרשת קיימברידג׳ אנליטיקה מתקרבת לקו הסיום שלה.

על פי הדיווחים – בהצבעה חשאית שנערכה השבוע, אישרה נציבות הסחר הפדרלית של ארצות הברית הסדר פשרה בהיקף של כחמישה מיליארד דולר, בעקבות הפרשה המפורסמת בה פגעה ענקית הטכנולוגיה בפרטיותם של עשרות מיליוני משתמשיה.

ההסדר צפוי לכלול, בין היתר, מגבלות ממשלתיות אחרות ונוספות על האופן שבו פייסבוק נוהגת בפרטיות משתמשיה, כאשר התנאים הנוספים של ההסדר טרם נחשפו. חקירת נציבות הסחר הפדרלית החלה לאחר דיווחים על כך שנתונים של עשרות מיליוני משתמשי פייסבוק נאספו על-ידי חברת הייעוץ הפוליטי "קיימברידג' אנליטיקה", אשר עבדה בקמפיין הבחירות של הנשיא המכהן דונלד טראמפ בשנת 2016.

חברת הייעוץ אספה פרטיהם של מיליוני משתמשי פייסבוק, מתוך כוונה להשפיע על הבחירות לנשיאות ארצות הברית לשנת 2016. המידע נאסף באמצעות שאלון אישיות שיצר חוקר מאוניברסיטת קיימברידג', בו ניתן היה לאסוף מידע לא רק על מי שהשתתף בשאלון – אלא גם על חבריהם, ואשר הונגש בפלטפורמת פייסבוק באמצעות API.

יש לציין, כי אף אם הסכום נשמע גדול, ונראה כך על הנייר, בפועל מדובר בלא יותר ממכה קלה בכנף עבור חברת פייסבוק, זאת בהינתן העובדה שגם ברבעון לא מוצלח במיוחד – מצליחה להכניס כמעט פי שלושה מהקנס המדובר. למעשה, הדיווח על גובה הקנס גרם למניית פייסבוק לזנק מעלה ביותר מ-3%, ובאופן אבסורדי כמעט –כך, שווי החברה צפוי לעלות ב-17 מיליארד דולר – פי 3 מהקנס המקורי.

הסנאטורית הדמוקרטית אליזבת וורן, אמרה כי ההסדר הוא בגדר "ניצחון עבור פייסבוק", וציינה כי ב-15 הדקות שלאחר פרסום הדיווח, שווי השוק של פייסבוק עלה ביותר ב-5 מיליארד דולר. עוד הוסיפה כי ״הוועדה צריכה פשוט לפרק את פייסבוק״.

למרות הכעס, לא דווח האם ישנם צעדים נוספים שינקטו כנגד פייסבוק. צעדים אלו עשויים לכלול, בין היתר, הגברת פיקוח או חובות דיווח שונות בעקבות הפרשה. כך, ייתכן כי ינקטו עוד מספר צעדים נוספים כנגד החברה, אם כי כעת – התמונה עבורה נראית אופטימית.

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn

התקנות לעניין מידע שהועבר לישראל מהאזור הכלכלי האירופי – תחולה גם על מאגר מעורב

שנת 2025 תהיה שנה עתירת שינויים בדיני הפרטיות של ישראל. השינוי העיקרי שייכנס לתוקפו באוגוסט הוא העדכון המקיף לחוק הגנת הפרטיות, עליו ניתן לקרוא בהרחבה ...

מערך הסייבר הלאומי – נטילת טביעת אצבע לזיהוי נפגעים וחללים בעקבות ה-7 לאוקטובר

דו"ח חדש שפורסם על ידי היחידה ליישומים ביומטריים במערך הסייבר הלאומי ממליץ על שימוש בטביעות אצבע לצורך זיהוי פצועים וחללים באירועי רב נפגעים. לפי ההמלצה ...

מי ישמור על הסודות שלנו לאחר המוות? הצעה לתיקון לחוק הגנת הפרטיות

בעקבות רצף האירועים שהחל ביום ה-7 לאוקטובר 2023, נפגשו ישראלים רבים עם השאלות הקשות: מה דינם של הנכסים הדיגיטליים של אהובינו שלא איתנו עוד? ומה ...

הרשות להגנת הפרטיות חושפת: ליקויים חמורים בקרב מגזר בתי החולים

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (15.9.24) דוח פיקוח רוחב שערכה ב-28 בתי חולים בישראל, הכוללים גם מרכזים לטיפול יום ובתי חולים פרטיים. בשנים האחרונות, חלה ...
דילוג לתוכן