בהמשך להחלטת בית הדין האירופי, הפוסלת העברת מידע מאירופה לארה"ב במסגרת הסדר ’Safe Harbour’, נציבות האיחוד האירופי מבהירה כי הסדרים אלטרנטיביים להעברת מידע, בהחלט תקפים, זאת בכפוף לשמירה נאותה על פרטיות המידע האישי. על החלטת בית הדין האירופי והחלטת רמו"ט בנוגע להסדר ’Safe Harbour’, ניתן לקרוא כאן.
לאחרונה (6.11.2015), פרסמה נציבות האיחוד האירופי הבהרה, אשר נדרשה נוכח פסילת הסדר ’Safe Harbour’ על ידי בית הדין האירופי ודרישתם של תעשיינים באירופה לקבל הבהרות בנוגע לדרכים הנאותות להעברת מידע מאירופה לארה"ב, נוכח אותה החלטה.
הנציבות בהודעתה, מפרטת אודות ההסדרים המאפשרים העברת מידע מאירופה, למדינות בהם אבטחת המידע והגנת הפרטיות אינה ברמה המאפשרת הפעלת הסדר ’Safe Harbour’ (ביניהן ארה"ב). ההסדרים הקיימים אותם מונה האיחוד האירופי הם: הוראות חוזיות אחידות המפצות על העדר אבטחת מידע נאותה ומאפשרות העברת מידע מחוץ לאירופה ((SCC, נוהל המאפשר העברת מידע מחוץ לאירופה כאשר הוא מתבצע בין ענפי אותה חברה בינלאומית בלבד (BCR). יתר על כן, ניתן לעמוד בסט כללים שנקבעו בדירקטיבה האירופית (Article 25(6) of Directive 95/46/EC) המאפשרים העברת מידע רגיש מחוץ לאירופה, ללא קשר להסדרי SCC או BCR.
זאת ועוד, נציבות האיחוד האירופי הודיעה כי היא מגבירה את המגעים עם ממשל ארה"ב, כדי להגיע להסדר חדש להעברת מידע אישי. לאחר החלטת בית המשפט הפוסלת את הסדרSafe’ Harbour’, הנציבות פועלת להטמעת דרישות בית הדין האירופי בהסדר העברת המידע החדש, כך שיענה על דרישות הגנת הפרטיות הנאותות. הנציבות האירופית מתעתדת לסיים את השיחות עם ארה"ב בתוך כשלושה חודשים. עד אז, הסדרים אלטרנטיביים להעברת מידע בין אירופה לארה"ב בהחלט תקפים, אך גורם המוציא מידע מאירופה אחראי לבדוק כי הוא עומד בכל כללי ההסדרים הקבועים בדירקטיבה האירופית. עליו לוודא כי פרטיות המידע היוצא מחוץ לאירופה נשמרת.
אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
לקריאת הודעת נציבות האיחוד האירופי מיום 6.11.15 במלואה לחץ כאן.