ביום 20.2.25 פרסם מערך הסייבר הלאומי מסמך שכותרתו "אסטרטגיה לאומית להגנת הסייבר". בתגובה לכך, הרשות להגנת הפרטיות פרסמה הודעה חריגה תחת הכותרת "הבהרה מטעם הרשות ביחס למסמך 'אסטרטגיה לאומית להגנה בסייבר' שפורסם לציבור".
בהודעה, הרשות מדגישה ומבהירה כי בניגוד לעולה מכותרת המסמך וההקדמה בו, המסמך אינו על דעתה של הרשות להגנת הפרטיות וחסרים בו אלמנטים מהותיים מתוך הוראות הדין החלות בתחום שבו הוא עוסק, ובכלל זה חוק הגנת הפרטיות והתקנות מכוחו. הרשות להגנות הפרטיות הדגישה כי אין במסמך זה כדי לגרוע או להוסיף על הוראות הדין והנחיות הרשות מכוח חוק הגנת הפרטיות ותקנותיו וכי במקרה של סתירה או אי התאמה בין המידע המופיע בדף המידע לבין הוראות הדין הרלוונטיות יגברו הוראות הדין.
בין הרשות להגנת הפרטיות ומערך הסייבר הלאומי יש לא מעט עימותים מאחורי הקלעים בנוגע לשאלת האחריות על תחום אבטחת המידע בישראל ועל חוסר התיאום בין הרשויות. אין ספק שהודעת הרשות ביחס למסמך היא חריגה ביחסים בין גופי ממשלה ומעידה על חוסר תקשורת והבנה בין הרשויות. בעבר הגיע העימות לשיא ערב אישור תקנות אבטחת המידע, בחודש מרץ 2017, על רקע ריב סמכויות בין הרשויות. הפשרה הושגה אז, כאשר נקבע כי כאשר הרשות להגנת הפרטיות מקבלת הודעה על אירוע אבטחה חמור, באם תבקש לחייב את הגורם אצלו ארע האירוע לעדכן את מושאי המידע שמידע שלהם נפגע, עליה להתייעץ קודם לכן עם מערך הסייבר הלאומי.