חברת "אלקטרה", המפעילה אתרי אינטרנט המשמשים למכירת מוצרי חשמל, תפצה ב-40 אלף שקלים שני אתרי מסחר דומים, וזאת לאחר שהעתיקה מהם תכנים מתורגמים באמצעות קישור. השופט גינת: "אין הבדל עקרוני בין העתקת יצירה 'כמות שהיא' לבין העתקתה באמצעות קישור ממוחשב. העתקה עולה לכדי הפרת זכות יוצרים כשהיא נעשית ללא רשות בעל הזכות".
חברת "קיי.אס.פי", הבעלים של אתר אינטרנט המשמש כאתר סחר אלקטרוני, תבעה את "אלקטרה" בגין הפרת זכויות יוצרים, וזאת לאחר שאלקטרה העתיקה תרגומי 'הוראות יצרן' ותכנים נוספים המופיעים באתר קיי.אס.פי, ומבלי אישורה לכך. אלקטרה הציגה הפניות אוטומטיות מאתרה לאתר של קיי.אס.פי, תוך יצירת עומס על השרתים וניצול תשתיות האתר, וזאת מבלי שהעבירה כל תמורה עבור השימוש בתכנים אלה.
השופט גינת קבע כי התרגומים הם 'יצירה נגזרת' לפי חוק זכויות יוצרים, וככזו מהווה יצירה מקורית העומדת ברשות עצמה, ועל כן מוקנית לתובעת זכות יוצרים לגביה. כמו כן, נקבע כי גם העתקת תכנים מקוריים של אתר אינטרנט תיחשב 'העתקה' כך שאין הבדל עקרוני בין העתקת יצירה כפי שהיא לבין העתקתה באמצעות קישור אינטרנטי ממוחשב. השופט גינת ציין כי כאשר העתקה נעשית ללא רשות בעל הזכות, היא עולה לכדי הפרת זכות יוצרים.
לבסוף התקבלה התביעה בעילה של הפרת זכות יוצרים, וכן נפסק כי אלקטרה תפסיק כל שימוש בתכני התובעת ותשלם לקיי.אס.פי פיצוי בסך 40,000 שקלים.
ת"א 68160-05-19