ישראל לא לבד: רשויות לפרטיות בעולם מדריכות איך לפעול בימי הקורונה

לא רק הרשות להגנת הפרטיות בישראל מפרסמת מדריך לימי מגפת הקורונה, ה- COVID-19. שורה של רשויות מגבילות בכל רחבי העולם פרסמו הנחיות או מדריכים בנושא, המספקים מידע ומענה לשאלות נפוצות הנוגעות לנושא השימוש בנתוני מידע אישי בעת המשבר.

26 מדינות באירופה פרסמו, באמצעות הרשות שעוסקת בתחום הדאטה, מדריכים או הנחיות בנושא. 22 רשויות במדינות אחרות מחוץ למדינות האיחוד האירופאי פרסמו אף הן הנחיות בנושא.

בין הרשויות שפרסמו הנחיות גם הרשות האיטלקית, שמדגישה בפרסום מה-2 למרץ 2020, את העובדה, שפורסמו תקנות לשעת חירום, המחייבות כל אדם ששהה באזור שהוגדר כאזור סיכון למחלה לדווח על כך לרשויות הבריאות האיטלקיות, שירכזו את המידע בנושא. מסיבה זו, קובעת הרשות האיטלקית, על המעסיקים להימנע מאיסוף מידע על הימצאות סימני שפעת אצל העובד וקרוביו. יחד עם זאת מדגישה הרשות האיטלקית כי חלה על עובד שנמצא בסיכון למחלה, באופן שיכול לסכן את מקום העבודה, חובה לדווח על כך מיוזמתו למעסיק, שרשאי להורות לאותו עובד לעבוד מהבית או כל הוראה מתאימה אחרת על-פי חוקי העבודה המקומיים.

הרשות לפרטיות הספרדית פתחה ערוץ שאלות ותשובות מיוחד באתר שלה ברשת. כך, בין היתר, מתייחסת שם הרשות הספרדית לשאלה, האם מעסיק יכול לבדוק את טמפרטורת החום של העובד בכניסה למקום העבודה. הרשות הספרדית קובעת כי הדבר אפשרי, אך במסגרת מסודרת לפיה מטרת הבדיקה היא אך ורק כדי לוודא אם מצבם הבריאותי של העובדים עלול להוות סכנה לעצמם, לשאר הצוות או לאנשים אחרים הקשורים לחברה. בדיקה כזו צריכה להתבצע על-ידי איש בריאות של החברה, כמו אחות או רופא. עוד קובעת הרשות הספרדית כי, הטיפול בנתונים המתקבלים ממדידות הטמפרטורה חייב לכבד את תקנות הגנת המידע האירופאיות (GDPR), ולכן, ובין חובות אחרות, חשוב שהנתונים ישמשו רק למטרה הספציפית של מניעת התפשטות נגיף הקורונה, למטרה זו בלבד תוך אבטחה שהנתונים לא יישמרו מעבר לנדרש לצורך מימוש מטרה זו.

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn
דילוג לתוכן