בתביעה ייצוגית שהוגשה לאחרונה בבית המשפט המחוזי בקליפורניה, Austin Recht v. TikTok Inc. et al. Case No. 2:22-cv-08613 טענת התובע היא כי המדיה החברתית טיק-טוק אוספת כמויות עתק של מידע רגיש ואישי אודות משתמשיה, וזאת תוך שימוש בדפדפן פנימי של האפליקציה במעבר לעמודי צד ג' דרך האפליקציה.

התובע טוען כי טיק-טוק אוספים שלא כדין וללא הסכמה את כל המידע המועבר בין המשתמש לאותו צד ג' על מנת לעשות שימוש במידע למטרותיה.

הפיצוי המתבקש לכל נפגע בקבוצה עומד על מעל ל-15,000 דולר וזה בגין פגיעה בפרטיות, האזנה שלא כדין, ועשיית עושר שלא במשפט.

מדובר בעוד צעד נועז המצטרף לסדרת הפרות נועזות שעושים לאחרונה התאגידים שמאחורי המדיות החברתיות והאפליקציות שלהן במסגרת איסוף מידע בעת מעבר לעמודי צד ג',, כפי שפורסם במחקר אינטרנטי באוגוסט אשתקד.

כדאי להישאר מעודכנים… אבל דרך הדפדפן שאתם בוחרים.

שיתוף
mm
משרד עו"ד דן חי הוקם בשנת 1991 על ידי עו"ד דן חי ושוכן היום ברמת-גן. המשרד מתמחה בתחומי מיקוד יחודיים כדיני תקשורת, דיני הגנת הפרטיות לרבות מאגרי המידע, דיני לשון הרע, קניין רוחני ודיני ספורט. זאת לצד עיסוקו של המשרד בתחום דיני המקרקעין, דיני חוזים בדגש על חוזים מסחריים, דיני תאגידים (חברות, שותפויות ועמותות), דיני נזיקין וביטוח ודיני עבודה. בכל התחומים פועל המשרד הן בתחום המסחרי והן בהליכים משפטים (לטיגציה).