השלום ת"א: האיזון שבין חסינות בתי המשפט לפרטיות הצדדים

האם פרסום פסק דין באופן שגוי במרשתת, כך שמופרת פרטיות מאן דהו, מהווה עילה לתביעה בגין פגיעה בפרטיות? בית משפט השלום בתל אביב דן לאחרונה (14.03.2022) בשאלה זו ממש והשיב עליה בשלילה.

ההליך דנן עניינו בתביעה כנגד מדינת ישראל, בכובעה כרשות המנהלת את בתי המשפט במדינה ואתר האינטרנט "נבו", המשמש כפלטפורמה לפרסום פסקי דין, בטענה לפגיעה בפרטיות התובעת.

פסק דין, שנפסק בהליך שהתנהל בדלתיים סגורות בין התובעת לבעלה, אושר לפרסום בהשמטת כלל הפרטים המזהים ממנו. דא עקא לא השומט מספרו וקישורו של הליך קודם שהתנהל בין התובעת ובעלה לקבלן, הליך פתוח לציבור, אשר באמצעות הקשה על הקישור המופיע בפסק הדין ניתן בקלות לאבחן את התובעת ובעלה.

ביהמ"ש חילק פסיקתו לשני חלקים האחד למול הנהלת בתי המשפט; השני למול אתר האינטרנט "נבו".

למול הנהלת בתי המשפט, דן השופט אילן בשאלה האם יש לסווג את פסק הדין שפורסם כהחלטה שיפוטית ולכן כחוסה תחת חסינות או שמא לא כך הדבר. בדיונו זה, פסק כנגד עמדת התובעת כי יש להפריד בין ההחלטה השיפוטית לפרסום תוך השמטת הפרטים לפעולת הפרסום עצמה.

את ההחלטה השיפוטית מצא בית המשפט מוגנת מכוח החיסיון המוקנה להחלטות בהליך השיפוטי. גם למול אתר "נבו" פסק ביהמ"ש בניגוד לטענת התובעת, בקובעו שהגם שפרסום פסק הדין בצירוף ההפניה לפסיקה המזהה עולה כדי פגיעה בפרטיות התובעת, עומדת לאתר "נבו" הגנת תום הלב לפי סעיף 18(2)(א) לחוק הגנת הפרטיות, שכן כיוון שקיבל האתר את פסק הדין בצירוף השחרות רלוונטיות כמו גם מיקום ההפניה בפסק הדין לפסיקה הנוספת וריבוי בעלי הדין שנמצאים בה, לא נראה שהיה על נבו לדעת על הפגיעה האפשרית בתובעת ובאפשרות לחשיפת זהותה.

בסיכום פסק דין דינו, קבע השופט אילן, שבהתייחסות לנסיבות המקרה תוך התחשבות בהשתהותה של התובעת, תוך תשומת לב לכך שהנהלת בתי המשפט לא עשתה דבר (דוגמת פניה למותב) בעת שהלינה התובעת, אזי התובעת אינה חויבה בתשלום ההוצאות, להבדיל חויבה התובעת בתשלום הוצאות המשפט למול "נבו".

[ת"א 7945-09-19 אלמונית נ' מדינת ישראל ואח']

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn

הרשות להגנת הפרטיות חושפת: ליקויים חמורים בקרב מגזר בתי החולים

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (15.9.24) דוח פיקוח רוחב שערכה ב-28 בתי חולים בישראל, הכוללים גם מרכזים לטיפול יום ובתי חולים פרטיים. בשנים האחרונות, חלה ...

אתגרי אבטחת מידע במעבר מאגרי מידע לענן: הרשות להגנת הפרטיות מנחה        

מעבר מאגרי המידע לענן. מסמך חדש שפרסמה לאחרונה (05.09.2024) הרשות להגנת הפרטיות סוקר את האתגרים המרכזיים בתהליך זה ומציע דרכים להתמודדות עימם. בעידן הדיגיטלי המתפתח, ...

הפרטיות בחרום. הרשות מתווה דרכי פעולה

על מה יש להקפיד בשעת חרום בתחום הפרטיות?  הרשות להגנת הפרטיות מפרסמת מדריך, במסגרתו מוצעים כללים מרכזיים להגנה על פרטיות בעת חירום באופן המבקש ליצור ...

אחריות דירקטוריון להגנת הסייבר: הרשות להגנת הפרטיות מנחה

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (12.09.2024) הנחייה (מס' 1/2024) המגדירה את תפקיד הדירקטוריון בפיקוח ובאחריות על אירועי סייבר וכחלק מכך פיקוח על אופן השימוש במידע ...
דילוג לתוכן