מנהל קבוצה בפייסבוק אחראי על המתרחש בקבוצתו. כך קבע לאחרונה (31.3.19) בית משפט השלום בפתח-תקווה בסכסוך שבין עורכי-הדין מורן חיון ועזר מבורך.
עו"ד מורן חיון, אשר הייתה חברה בקבוצת פייסבוק העוסקת בייעוץ משפטי חינמי, תבעה את מנהל הקבוצה, עו"ד עזר מבורך, שטען בקבוצה כי התובעת מבצעת שידול אסור של לקוחות, אך היא לא יכלה לראות את תגובותיו מכיוון שחסם אותה. לאחר שהנתבע טען להגנתו כי לא היה מודע לחסימתה שכן הוא "לא מבין במחשבים", ביהמ"ש קבע כי "על אדם שבוחר לנהל קבוצה … האחריות והחובה לשלוט בצדדים הטכניים של ניהול הקבוצה" וקיבל את התביעה.
התביעה על סך 50,000 ₪ הוגשה לאחר שחיון נחסמה באופן חלקי על-ידי מבורך, בטענה כי לא חדלה לפרסם את פרטיה למשתמשים, ובכך ביצעה שידול לקוחות המהווה עבירה אתית. מבורך הגיב לפרסומיה של חיון מספר פעמים כשהוא מאשים אותה בשידול לקוחות והפרת כללים אתיים, וזאת כשחיון אינה יכולה לראות את תגובותיו בשל חסימתה בעמוד הפייסבוק הפרטי שלו. לאחר שהבינה כי "משהו אינו כשורה", נכנסה התובעת לקבוצה מפרופיל אחר ונחשפה לתגובותיו. הקבוצה הכילה כ-1,000 חברים במועד הרלוונטי לאירועי נושא התביעה, ולכן טענה התובעת כי מדובר בהוצאת לשון הרע.
שופטת ביהמ"ש השלום בפ"ת, עדנה יוסף-קוזין, קבעה כי דברי הנתבע לעיני הקבוצה הם מעליבים, מכפישים ומזיקים וזאת משום שהטיל דופי ביושרתה ובמקצועיותה בכך שייחס לה עבירה אתית. יוסף-קוזין דחתה את טענת הנתבע כי לא חסם את התובעת באותה העת מכיוון ש"אינו מבין במחשבים", ופסקה כי אדם שבוחר לנהל קבוצה אחראי גם על הצדדים הטכניים הכרוכים בניהול קבוצה. עוד קבעה כי "היה מצופה מהנתבע לדעת כיצד לחסום כניסת משתמש למניעת השיח שהתנהל, וכן ליצור עם התובעת קשר, אם טלפונית ואם בכתב, ולדרוש ממנה להפסיק לפעול בקבוצה".
יוסף-קוזין חייבה את הנתבע בפיצוי בסך 10,000 ₪ וכן 5,000 ₪ שכ"ט.
תא"מ 54868-07-17