הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (25.11.2021) סדרת המלצות לציבור בשימוש באמצעים טכנולוגיים למטרות בריאות וכושר. במסגרת הכנת המסמך ניתחה הרשות את מסמכי מדיניות הפרטיות של אפליקציות נפוצות לבריאות וכושר ושל מכשירים לבישים למטרות ספורט ובריאות. לבסוף הציגה לציבור במסמך את הסיכונים העיקריים ואת ההמלצות המרכזיות לשימוש בטוח ומאוזן תוך שמירה על פרטיות המשתמשים בהם.

במסגרת הבדיקות שביצעה, בחנה הרשות את רמת אבטחת המידע של האפליקציות שנבדקו, הגבלת הרשאות גישה, ניהול הגדרות הפרטיות והגבלת שיתוף המידע ופירטה המלצות בעניין. בפעלה מבקשת הרשות להביא למזעור המידע האישי המשותף באפליקציות השונות ובכך גם את הסיכון למידע הכרוך בשימוש באפליקציות אלה. הסיכונים העיקריים שזיהתה הרשות הם גישה בלתי מורשית למידע האישי והצלבת המידע האישי עם מקורות מידע אחרים, כמו חברות תרופות ואחרות מתחום הבריאות.

במסקנותיה מצביעה הרשות על דרכים להתמודד עם הסכנות שמצאה, ובין היתר המליצה למשתמשים באפליקציות אלה, לבדוק את רמת האבטחה והאמינות של האפליקציה באמצעות צפייה בביקורות משתמשים; להוריד אפליקציות רק מחנויות אפליקציות רשמיות ומוכרות; להגביל את ההרשאות הניתנות לאפליקציה, כגון למצלמה וכד', לאלו הנחוצות בלבד באופן טבעי לשימוש באפליקציה; להגביל ולמעט בשיתוף המידע האישי ברשתות החברתיות; להטמיע את עדכוני האבטחה שמפרסם מפעיל האפליקציה מעת לעת; לנהל את הגדרות הפרטיות הן על גבי המכשיר והן על גבי האפליקציה.

שיתוף
משרד עו"ד דן חי הוקם בשנת 1991 על ידי עו"ד דן חי ושוכן היום ברמת-גן. המשרד מתמחה בתחומי מיקוד יחודיים כדיני תקשורת, דיני הגנת הפרטיות לרבות מאגרי המידע, דיני לשון הרע, קניין רוחני ודיני ספורט. זאת לצד עיסוקו של המשרד בתחום דיני המקרקעין, דיני חוזים בדגש על חוזים מסחריים, דיני תאגידים (חברות, שותפויות ועמותות), דיני נזיקין וביטוח ודיני עבודה. בכל התחומים פועל המשרד הן בתחום המסחרי והן בהליכים משפטים (לטיגציה). על לקוחות המשרד נמנים חברות קבלניות ויזמיות, רשויות אזוריות ומקומיות, עמותות, משקיעים פרטיים ישראלים וזרים, יזמים, אנשי עסקים, אנשי ציבור וספורטאים מהמוכשרים והמובילים בארץ.