הרשות להגנת הפרטיות מנסה לסייע בחינוך הנוער למודעות לפרטיות. הרשות מדגישה כי קיימים אמצעים טכנולוגיים המאפשרים לעקוב באופן רציף אחר מיקומנו, שגרת יומנו ודפוסי ההתנהגות שלנו ואף לחזות שינויים בהתנהלות היום יומית שלנו. אולם, היכולת שלנו להחליט או לדעת מי אוסף עלינו מידע ומה ידעו עלינו – מוגבלת. מכאן מפרסמת הרשות לומדה אינטראקטיבית (17.11.2020), ייחודית לבני נוער, הקרויה בשם "פרטיול", במטרה להעלות את המודעות לפרטיותם ברשת ולספק כלים להגנה על הפרטיות במרחב הדיגיטלי. הלומדה מותאמת לבני נוער, להורים ולצוותי החינוך והיא פותחה בשיתוף צוות סטודנטיות מהפקולטה לטכנולוגיות למידה במכון הטכנולוגי חולון HIT.
הלומדה עוסקת באתגרי ההגנה על הפרטיות בחיים הדיגיטליים, נוכח ההתקדמות הטכנולוגית המואצת וצמיחתן של הרשתות החברתיות, ומציגה בפני בני הנוער את ההשלכות והסיכונים האפשריים כתוצאה מאי שמירה על הפרטיות במרחב הדיגיטלי, לרבות משטור, איסוף יתר של מידע, דליפת מידע וסחר במידע. כמו כן, מציגה את המשמעות הערכית והמשפטית של פגיעה בפרטיות. בתחילת הלומדה נראה מה מתרחש מבחינת איסוף המידע מכל כלי טכנולוגי שקיים בבית האישי שלנו לרבות משחקי מחשב, מצלמות רשת בבית ורשתות חברתיות. בהמשך, בדבר הסיכונים לפרטיות, מציגה הלומדה דוגמה בדבר שימוש במידע אישי שהגיע לידי גורמים זרים באמצעות ביצוע רכישה ועוד. פרק נוסף מדבר על דירוג חברתי, מבוסס הוא על פרסומים ודיווחים כפי שהובאו באמצעי התקשורת, ומציג כדוגמה תרחיש קיצוני הפוגע בפרטיות אזרחים בסין עקב ניטור תנועתם על-ידי 176 מיליון מצלמות מעקב. לבסוף, הלומדה מקנה דוגמאות למשתמשים בלומדה לאיסוף ושימוש במידע בנושא. בנוסף, במעבר בין תחנות המידע בלומדה, הרשות להגנת הפרטיות מזמינה את בני הנוער לקבל כלים לשליטה טובה יותר על המידע האישי שלהם ברשת, בשימוש במכשירים ניידים, ברשתות החברתיות, באפליקציות, במכשירים חכמים ועוד..
מטרתה של הלומדה היא העלאת המודעת לפרטיות ברשת, העצמת הפרט בהיבט חיזוק השליטה על המידע האישי הנוגע אליו ופיתוח גישה ביקורתית ביחס לחידושים הטכנולוגיים והשפעתם. נקווה כי בדרך נגישה ומעניינת מעין זו תביא לשינוי מיטיב בקרב בני הנוער בנושא.