בחודשים האחרונים, במיוחד לאחר פרשת כרמל מעודה, נדמה כי פרשיות ההתעללות בילדים ובחסרי ישע רק נערמות. הפרשיות מעצימות את החששות הטבעיים של הורים ומשפחות של חסרי ישע ומייצרות חשדנות כלפי מי שאמור, יותר מכל, לשמור ולהגן על שלומם של קרוביהם.

ההתעללות בחסרי ישע מצמררת במיוחד את הציבור הישראלי משום הקושי האינהרנטי לדעת על קיומה, ויותר מכך, הקושי להוכיח אותה. נראה כי במרבית המקרים יכולת ההוכחה היא אפשרית רק באמצעות שימוש בטכנולוגיה מתעדת כמו מצלמות נסתרות והקלטות קוליות, אך ככלל, כשאלו נעשות ביוזמתם של קרובי המשפחה, הן עשויות להיחשב כעבירה פלילית ואף עשויות להיפסל כראיה בבית המשפט.

הצעת החוק החדשה אשר הונחה לאחרונה (28.02.2022) על שולחן הכנסת על-ידי ח"כ אופיר כץ מהליכוד, מבקשת לטפל בתופעה ולהקל על קרובי המשפחה. ההצעה מבקשת לייצר חוקיות להאזנת סתר במצב בו יש חשד להתעללות בילד או חסר ישע וקובעת כי בהתקיים החשד, היא אינה אסורה ומהווה ראייה כדין.

משום החשש לפגיעה בפרטיותם של עובדי הגנים והמעונות, ההצעה מבקשת להגביל את המקליטים באמצעות איסור העתקה או העברה שאינה לטובת בירור החשד או לטובת הליכי אכיפה. אף על פי כן, במיוחד בימים בהם החשש להתעללות נמצא בכל פינה והחשדנות של קרובי המשפחה רק גדלה, ההצעה מעמידה את פרטיותם של העובדים בסכנה.

שיתוף
משרד עו"ד דן חי הוקם בשנת 1991 על ידי עו"ד דן חי ושוכן היום ברמת-גן. המשרד מתמחה בתחומי מיקוד יחודיים כדיני תקשורת, דיני הגנת הפרטיות לרבות מאגרי המידע, דיני לשון הרע, קניין רוחני ודיני ספורט. זאת לצד עיסוקו של המשרד בתחום דיני המקרקעין, דיני חוזים בדגש על חוזים מסחריים, דיני תאגידים (חברות, שותפויות ועמותות), דיני נזיקין וביטוח ודיני עבודה. בכל התחומים פועל המשרד הן בתחום המסחרי והן בהליכים משפטים (לטיגציה). על לקוחות המשרד נמנים חברות קבלניות ויזמיות, רשויות אזוריות ומקומיות, עמותות, משקיעים פרטיים ישראלים וזרים, יזמים, אנשי עסקים, אנשי ציבור וספורטאים מהמוכשרים והמובילים בארץ.