הצעה: איסור זמני על פרסום מתקפת סייבר

הצעת חוק פרטית שהונחה לאחרונה על שולחן הכנסת (16.05.2022) על-ידי ח"כ מירב בן ארי מעלה הצעה, לפיה יאסר בחוק באופן זמני לפרסם את דבר קיומה של התקפה סייבר על ארגון. על פי ההצעה מוצע לאסור את הפרסום לתקופה של 30 יום עם אפשרות הארכה, במקרים מסוימים.

סעיף 1 להצעה מגדיר את מטרת החוק המוצע: "לקבוע הוראות בעניין איסור פרסום זמני של מתקפת סייבר, וכן לקבוע מנגנוני דיווח על קיום מתקפת סייבר, וכל זאת על מנת לצמצם, ככל הניתן, פרסום אודות מתקפת סייבר כאמצעי לחץ והבכה לארגון הנפגע וכן על מנת לוודא כי ההתמודדות עם האיום נעשית בצורה מיטבית עבור הארגון הנפגע ועבור פרטיות האזרחים".

בדברי ההסבר להצעה מנמקת ח"כ בן ארי: "בשנים האחרונות חלה אינפלציה דרמטית בתקיפות סייבר ברחבי העולם ובישראל בפרט, בין היתר בשל דיגיטציה מואצת בחסות הקורונה, עבודה מרחוק – הגדלת הפגיעות של חברות, הקריפטו כאמצעי תשלום, מתקפות סייבר שונות על ישראל, לרבות התקפות סייבר של גורמים אסלאמיים, וכיוצא באלו.

אירועי סייבר מונעים משתי מוטיבציות עיקריות: אירוע תודעתי שמטרתו לייצר כאוס והד תקשורתי, או אירוע שמטרתו כופר כסף. התוקפים משתמשים בדרך כלל באחד משלושת מנופי הלחץ: הצפנת קבצים של מערכות מידע וסחיטה לשם השבתם, גניבת מידע וסחיטה כנגד איום פרסום המידע ברבים על מנת לגרור צעדים משפטיים אזרחיים או רגולטוריים ופגיעה במוניטין, ופרסום המידע ברבים על מנת ליצור כאוס ותחושת אי בטחון.

כלי האיום המרכזי של יוזמי אירועי הסייבר הוא התקשורת. ללא פרסומים תקשורתיים, התוקפים אינם מצליחים ליצור את אפקט הכאוס ולגרום לאיום ממשי.

על מנת לסכל את האמצעי המרכזי הזה, הצעת החוק מציעה להסדיר את אופן הטיפול במתקפות סייבר כנגד ארגונים ואת מנגנון הדיווח והפרסום אודותיהן. זאת, בין היתר, באמצעות קביעת איסור פרסום זמני אודות מתקפת סייבר. ההצעה קובעת מנגנונים הכוללים פנייה לבית משפט שלום, כאשר ישנו צורך להרחיב את משך הזמן שבו הפרסום אסור. כמו כן, מוצע להטיל עונשי מאסר על הפרת חוק זה".

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn

התקנות לעניין מידע שהועבר לישראל מהאזור הכלכלי האירופי – תחולה גם על מאגר מעורב

שנת 2025 תהיה שנה עתירת שינויים בדיני הפרטיות של ישראל. השינוי העיקרי שייכנס לתוקפו באוגוסט הוא העדכון המקיף לחוק הגנת הפרטיות, עליו ניתן לקרוא בהרחבה ...

מערך הסייבר הלאומי – נטילת טביעת אצבע לזיהוי נפגעים וחללים בעקבות ה-7 לאוקטובר

דו"ח חדש שפורסם על ידי היחידה ליישומים ביומטריים במערך הסייבר הלאומי ממליץ על שימוש בטביעות אצבע לצורך זיהוי פצועים וחללים באירועי רב נפגעים. לפי ההמלצה ...

מי ישמור על הסודות שלנו לאחר המוות? הצעה לתיקון לחוק הגנת הפרטיות

בעקבות רצף האירועים שהחל ביום ה-7 לאוקטובר 2023, נפגשו ישראלים רבים עם השאלות הקשות: מה דינם של הנכסים הדיגיטליים של אהובינו שלא איתנו עוד? ומה ...

הרשות להגנת הפרטיות חושפת: ליקויים חמורים בקרב מגזר בתי החולים

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (15.9.24) דוח פיקוח רוחב שערכה ב-28 בתי חולים בישראל, הכוללים גם מרכזים לטיפול יום ובתי חולים פרטיים. בשנים האחרונות, חלה ...
דילוג לתוכן