הפרסומים הקשים ברשתות החברתיות אגב התקיפה נגד ישראל הניעה את אירופה לפעולה. הרשויות האירופיות עושות לאחרונה (10.10.2023) שימוש ב-  DSA((Digital Services Act, החוק להסדרת השירותים הדיגיטליים האירופאי, אשר חוקק על ידי האיחוד האירופי כדי להסדיר את כל הנוגע לפלטפורמות המקוונות שהתבססו בשנים האחרונות כזירה המרכזית לפעילות מקוונת, ובפרט במטרה להגן על תכנים ברשת, החל מתוכן לא חוקי, תוכן מזיק אחר או כל פרסום שיש אינטרס ציבורי להסיר אותו.

המדובר בחקיקה אשר הונעה, בין היתר, מההכרה בכך שהרשתות והמרחבים האינטרנטיים אינם בטוחים מספיק עבור המשתמשים, דבר המוליד, במקרים מסוימים, מקרי אלימות, דיסאינפורמציה או מכירה והפצה של סחורות מזויפות ומסוכנות. למעשה, החוק מנסה להתמודד עם מניפולציה של מערכות של המלצות ופרסום בפלטפורמות, המובילה להתפתחות שיח לא חוקי ודיסאינפורמציה.

כאמור, עם תחילת המלחמה, Thierry Breton, הנציב האחראי מטעם הרשויות האירופיות, שלח לבעלי הרשתות חברתיות בולטות, ביניהן X (טוויטר) ו- META (פייסבוק) מכתבי אזהרה בדבר הפרה פוטנציאלית של הוראות החוק האמור, ולחשיפה בפני קנסות של עד 6% מהמחזור השנתי או הפסקת פעילותן בתחומי האיחוד האירופי.

שיתוף
mm
משרד עו"ד דן חי הוקם בשנת 1991 על ידי עו"ד דן חי ושוכן היום ברמת-גן. המשרד מתמחה בתחומי מיקוד יחודיים כדיני תקשורת, דיני הגנת הפרטיות לרבות מאגרי המידע, דיני לשון הרע, קניין רוחני ודיני ספורט. זאת לצד עיסוקו של המשרד בתחום דיני המקרקעין, דיני חוזים בדגש על חוזים מסחריים, דיני תאגידים (חברות, שותפויות ועמותות), דיני נזיקין וביטוח ודיני עבודה. בכל התחומים פועל המשרד הן בתחום המסחרי והן בהליכים משפטים (לטיגציה).