העליון בבג"ץ עו"ד דן חי: ביקורת קשה על ההתנהלות בעניין מינוי ראש רמו"ט

ביקורת קשה על התנהלות המדינה בנושא מינוי המחליף לראש רמו"ט (הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע) עולה מפסק-הדין שניתן (20.3.2013) בבג"ץ עו"ד דן חי נגד ועדת החריגים במשרד ראש הממשלה. המשנה לנישא, השופטת מרים נאור, אשר כתבה את פסק הדין, ביקרה באורך קשה את דרך התנהלות הממשלה, בהותרת משרת רמו"ט ריקה וקבעה שדרך המלך במקרים אלו היא הקפדה על קיום תקופת הכהונה הקצובה, ללא חריגים, ומינוי וועדות איתור בזמן, כך שמלאכת בחירת מחליף לנושא משרה לתקופה קצובה, תסתיים לפני תום תקופת כהונתו.

עתירת עו"ד דן חי הוגשה (13.1.2013), כזכור, נגד החלטת וועדת החריגים במשרד ראש הממשלה שלא להאריך בשישה חודשים את תפקידו של עו"ד יורם הכהן כראש רמו"ט. בשל החלטה זו נותר תפקיד ראש רמו"ט לא מאויש. בעקבות העתירה התכנסה ועדת החריגים שוב והחליטה על הארכת הכהונה בחודשיים נוספים, ממועד ההחלטה, העתידים להסתיים ביום 6 לאפריל 2013.

השופטת נאור הדגישה בפסק-הדין את חשיבות תפקיד ראש רמו"ט, הנושא בשלושה תפקידים סטטוטוריים: רשם מאגרי המידע, רשם גורמים מאשרים ורשם נתוני אשראי ושירותי מידע על עוסקים. מכאן גם החשיבות שהתפקיד יהיה מאוייש ולא יוותר ללא איש העומד בראשו, כפי שהיה בעת הגשת העתירה. השופטת נאור הדגישה בפסק הדין:

"הפתרון שנבחר, או אולי התווה יותר משנבחר, לאחר סירובה של ועדת החריגים להאריך את כהונתו של ראש הרשות, ולפיו נותרה משרת ראש הרשות בלתי מאוישת- לא היה במתחם הסבירות. תוצאה זאת אינה מתחייבת. לא ניתן היה להשאיר בלתי מאוישת, גם בתקופת הבחירות".

בנוסף מתחה השופטת נאור ביקורת על שיקול הדעת שפעיל היועץ המשפטי לממשלה, עת בחר להפסיק את עבודת ועדת האיתור למציאת מחליף לראש רמו"ט בשל הבחירות, מבלי לקחת בחשבון את החשיבות במציאת מחליף לראש רמו"ט, למרות תקופת הבחירות.

למרות קביעותיה הנחרצות של השופטת נאור, בחרה בכל זאת להשאיר את המלאכה החשובה לממשלה החדשה ולאחראיים על כך (שרת המשפטים החדשה, ציפי לבני), אשר יצטרכו להכריע בסוגיה מהר ככל האפשר, "בכדי לא לפגוע בציבור כולו", כדברי השופטת נאור בפסק הדין. כך בסיכומו של פסק-הדין, ובהסכמת חבריה להרכב, השופטים צבי זילברטל ויורם דנציגר, הורתה על מחיקת העתירה ללא צו להוצאות.

לפסק הדין המלא לחץ כאן

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn

התקנות לעניין מידע שהועבר לישראל מהאזור הכלכלי האירופי – תחולה גם על מאגר מעורב

שנת 2025 תהיה שנה עתירת שינויים בדיני הפרטיות של ישראל. השינוי העיקרי שייכנס לתוקפו באוגוסט הוא העדכון המקיף לחוק הגנת הפרטיות, עליו ניתן לקרוא בהרחבה ...

מערך הסייבר הלאומי – נטילת טביעת אצבע לזיהוי נפגעים וחללים בעקבות ה-7 לאוקטובר

דו"ח חדש שפורסם על ידי היחידה ליישומים ביומטריים במערך הסייבר הלאומי ממליץ על שימוש בטביעות אצבע לצורך זיהוי פצועים וחללים באירועי רב נפגעים. לפי ההמלצה ...

מי ישמור על הסודות שלנו לאחר המוות? הצעה לתיקון לחוק הגנת הפרטיות

בעקבות רצף האירועים שהחל ביום ה-7 לאוקטובר 2023, נפגשו ישראלים רבים עם השאלות הקשות: מה דינם של הנכסים הדיגיטליים של אהובינו שלא איתנו עוד? ומה ...

הרשות להגנת הפרטיות חושפת: ליקויים חמורים בקרב מגזר בתי החולים

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (15.9.24) דוח פיקוח רוחב שערכה ב-28 בתי חולים בישראל, הכוללים גם מרכזים לטיפול יום ובתי חולים פרטיים. בשנים האחרונות, חלה ...
דילוג לתוכן