לאחר מספר ניסיונות להעביר תיקון לחוק התקשורת במטרה לדרוש מספקי הגישה לאינטרנט לסנן תוכן פוגעני עבור משתמשיהם, עלתה לאחרונה שוב הצעת חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון – חובת בינון אתרים פוגעניים), התשע"ו-2016.
ההצעה, עליה חתומים למעלה מ-25 חברי כנסת, באה להטיל חובה על ספקי הגישה לאינטרנט להציע ללקוחותיהם שירות סינון תוכן פוגעני באינטרנט, ללא תשלום נוסף מעבר לתשלום המשולם על ידי הלקוח בעבור שירותי הגישה לאינטרנט.
מדברי ההסבר להצעת החוק עולה כי על אף היתרונות הבלתי מעורערים של רשת האינטרנט במתן גישה למידע רב ביעילות ובקלות, מתאפשרת בעת ובעונה אחת גם גישה לתכנים בעלי אופי שלילי אשר עשוי לעודד התנהגות שלילית בקרב והציבור ולהזיק לו. כמו כן, ברור מדברי ההסבר כי החוק מבקש להגן מעל הכול על זכויות הילד ונראה כי הצעת החוק מכוונת בעיקר להגן על ילדים מפני חשיפה לתכנים בעלי אופי פוגעני או מיני אשר אינם בוגרים דיו להתמודד עימו.
מעבר לדאגה מפני חשיפה לתכנים פורנוגראפיים, אלימים או בלתי מוסריים, הצעת החוק מבקשת אף להגן על ילדי ישראל מפני האפשרות שיתקלו באינטרנט בעברייני מין ופדופילים המנסים לפתותם באמצעות רשת האינטרנט.
החוק הקיים מחייב את ספקי הגישה לאינטרנט ליידע את לקוחותיהם מפני הסכנות העורבות ברחבי המרשתת ולהציע מנגנוני פיקוח ובקרה במטרה להימנע מהסכנות האפשריות. עם זאת, מכיוון שמרבית מנויי השירותי לאינטרנט אינם מודעים או אדישים למנגנוני הסינון המוצעים כיום, החוק בא להסדיר מנגנוני סינון ופיקוח באופן אקטיבי.
הצעת החוק מבקשת לאפשר למנויים אשר מעוניינים להימנע משירות הסינון להודיע לנותן השירות על כך.
טרם הצעת חוק זו הונחו כחמש הצעות חוק דומות על שולחן הכנסת.