בית המשפט הגרמני פסל 8 מתוך 15 ההוראות בתקנון תנאי השימוש הכללי שלApple נוכח היותם סוטים באופן חריג מהחוק הגרמני.
בשבועות האחרונים, חברת "אפל" (Apple), אשר במקביל עומדת בפני תביעה נוספת בבית המשפט בארצות הברית, הורתה כעת על-ידי בית המשפט הגרמני לשנות את נהליה בכל הנוגע לטיפול בנתונים הנאגרים אודות המשתמשים.
בית המשפט בברלין פסל שמונה מתוך חמש עשרה ההוראות המופיעות בתקנון תנאי השימוש הכללי של החברה, זאת נוכח היותם חורגים יתר על המידה מהחוק הגרמני. "אפל" לא יכולה לבקש מהלקוח ’הסכמה כללית’ (Global Consent) לשימוש במידע הנאגר אודותיו במאגרי המידע, כך קבע בית המשפט, הואיל ולפי החוק הגרמני נדרש שהלקוח ידע באופן מפורט באילו נתונים אודותיו נעשה שימוש, ולאיזו מטרה.
התביעה הוגשה מטעם קבוצת הפדרציה הצרכנית בגרמניה (Verbraucherzentrale Bundesverband, או בראשי התיבות: VZBV), אשר עשתה שימוש בחוק הגרמני המאפשר לקבוצות צרכנים מוכרות לתבוע חברות ותאגידים על תנאי השימוש בתקנון, ככל שאלו מפרים את החוק. "פסיקת בית המשפט מצביעה על החשיבות הגבוהה הניתנת להגנה על נתוני הצרכנים בעולם הדיגיטלי", אמר גרד בילן, ראש הקבוצה.
ראש הקבוצה מעיד בנוסף, כי טרם הגשת התביעה "אפל" חתמה על תצהיר מחייב לפיו שבעה מתוך חמש עשר סעיפים המופיעים בתקנון, ועליהם הלינו VZBV, לא ייושמו. שמונת הסעיפים הנותרים, עליהם הצדדים לא הגיעו לכדי הסכמה – נפסלו, כאמור, על ידי בית המשפט בשבועות האחרונים.
זוהי אינה ההתמודדות המשפטית הראשונה של "אפל" עם סוגיית הפרטיות, החברה עומדת במקביל בפני תביעה נוספת בבית המשפט בארצות הברית, שם היא מואשמת בשיתוף נתוני לקוחות עם גורמים צד ג’ ואיסוף נתוני מיקום שלא כדין דרך מכשירי ה-Iphone אותם היא משווקת, זאת גם לאחר שפונקציית ’המיקום הגאוגרפי’ של המכשיר כובתה.