בקרוב – ישראל מתקדמת ועוברת לשימוש בתקן EMV המאובטח בעסקאות תשלום בכרטיס אשראי

המפקח על הבנקים פרסם בתקופה האחרונה (29.6.2015) הוראות בדבר הטמעת תקן אבטחה לעסקאות בכרטיסי אשראי EMV, הן בצד ההנפקה והן בצד הסליקה.

ההוראות פורסמו בעקבות המלצות צוות עבודה בין-חטיבתי בבנק ישראל, שמינה המפקח על הבנקים,  להטמיע את תקן האשראי המאובטח ולקדם את ישראל צעד נוסף לסטנדרט אבטחת האשראי המקובל במדינות המפותחות.

תקן Europay MasterCard Visa) EMV)  הנו תקן שפותח על ידי ארגוני האשראי הבינלאומיים, במטרה לספק מתכונת אבטחה אחידה בשימוש בכרטיס אשראי בעת משיכת כספים בכספומט ובמסופי המכירה. בין השאר, תקן EMV קובע כי כרטיסי אשראי יכילו צ’יפ חכם שימנע הונאות זיוף והעתקה ומנגנון המבוסס על הקלדת סיסמא (PIN) על ידי בעל כרטיס האשראי בעת ביצוע עסקה, ממש כמו בעת משיכת כספים בכספומט – דבר שימנע שימוש לא מורשה בכרטיס האשראי.

הטמעת התקן החדש בישראל כרוכה בעלויות ושינויים לא מעטים. לכן, קבע בנק ישראל לוח זמנים ותקופת מעבר לשימוש בתקן. החל מיום 1.10.15, חברות כרטיסי האשראי מחויבות להנפיק כרטיסי אשראי "חכמים" בעלי צ’יפ. בנוסף, החל מאותו יום, כל מסוף סליקת אשראי חדש יהיה מחויב  לתמוך בתקן מבחינת החומרה. החל מיום 1.7.16 עסקים יהיו מחויבים לבצע סליקת עסקאות באמצעות תקן EMV והמסופים יהיו מחויבים לתמוך בתקן מבחינת התוכנה.

מדובר במהלך חשוב לעבר אבטחה גבוהה של עסקאות אשראי, הצפוי להוריד דרמטית את הונאות האשראי בישראל. לפי המלצות הוועדה, על מנת לעודד מעבר לשימוש בתקן החדש, חברה או בעל עסק שלא יבצע סליקת עסקאות באמצעות התקן החדש, צפוי לשאת בעלות הנזקים במקרה של הונאת אשראי שהתבצעה במהלך עסקת אשראי שהתבצעה בעסקו.

אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.

לקריאת הוראת המפקח על הבנקים בדבר הטמעת תקן EMV בכרטיסי אשראי לחץ כאן.

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn
דילוג לתוכן