בית הדין הארצי לעבודה אישר לאחרונה בצעד חריג צו זמני, אשר מתיר למעסיק גישה למחשב האישי ולטלפון הנייד של מנהל בכיר לשעבר בחברה. זאת לאחר שביה"ד שוכנע כי יש בסיס לראיות המעידות על כך שהמנהל העביר מידע עסקי וסודי לחברה מתחרה בעודו עובד בחברה.
חברת "אייל רוטברט הנדסה וניהול" הגישה בקשה לאישור צו חריג (נקרא גם "צו אנטון פילר"), בטענה כי מנהל הסניף הצפוני לשעבר בחברה העביר מסמכים רבים לחברה מתחרה, ביצע גזל של סודות מסחריים והקים עסק מתחרה – כל זאת בזמן שעבד בחברה. הבקשה הדחופה הסתמכה על ממצאים שהתקבלו מחוקר פרטי, שכללו ראיות לכך שהנתבע אכן פעל עבור חברה מתחרה, כ"אחרון העבריינים".
לפי הראיות שהוצגו בפניו, קבע ביה"ד לעבודה כי המנהל לשעבר אכן העביר מידע רב באמצעות "ג'אמבו מייל" לחברה מתחרה. לאור זאת אפשר לחברת "אייל רוטברט" לבצע חיפוש במחשבו האישי וכן בחשבונות הענן אותם הוא מנהל, על אף שפעולה זו כרוכה בפגיעה בפרטיותו. ביה"ד הארצי הורה למנהל לשעבר למסור את סיסמת הדוא"ל שלו, ובמקרה שלא ישתף פעולה אושר כי איש מחשבים יבצע איפוס סיסמה במחשבו. לשם כך תתאפשר גם תפיסה זמנית של הטלפון הנייד בכדי לאמת את הקוד שנשלח לנייד במסגרת תהליך האיפוס.
בעקבות תפיסת המחשב של המנהל לשעבר, חברת "אייל רוטברט" הגישה תביעה בגובה חצי מיליון ש"ח, שעודנה תלויה ועומדת. העובד לשעבר והחברה הנתבעת מכחישים את הטענות שמייחסת להם חברת "אייל רוטברט" וטענו כי בשום שלב לא היה להם מה להסתיר ולכן לא התנגדו לצווים המבוקשים.
(לא פורסם)