ביה"ד האירופי: חובה להעניק לאדם את 'הזכות להישכח'

בית הדין הגבוה לצדק של האיחוד האירופי, קבע לאחרונה (13.05.14) בתביעה נגד ענקית האינטרנט ’גוגל’, כי לאזרחים קמה הזכות לבקש מהחברה, וכן אחרות הדומות לה, להסיר קישורים לפרטי מידע מביכים מעברם וזאת גם במקרים בהם מדובר במידע אשר הועלה לרשת באופן חוקי. במילים אחרות, לאדם יש את ’הזכות להישכח’.

הרקע להחלטה התקדימית נוגע לאירוע שהחל עוד בשלהי שנת 2009, כאשר עו"ד ספרדי בשם מריו קוסטחה, ביקש לפעול כנגד חברת ’גוגל’ לאחר ששיטוט במנוע החיפוש שבבעלותה הוביל להודעות משפטיות על חובות שצבר אשר פורסמו בעיתון לאומי משנת 1998 וגרמו לכך שנאלץ למכור את כל רכושו כדי לממנם. עוה"ד טען כי העניין טופל לפני שנים רבות, ועל כן אינו רלוונטי עוד וגורם לו לנזק תדמיתי רב. לאחר שהעיתון שפרסם את הידיעות סירב להוריד אותן, וחברת ’גוגל’ סירבה למחוק את המידע שנשמר במערכותיה, פנה עו"ד למיצוי זכויותיו בערכאות משפטיות בטענה כי מדובר בהפרה של זכותו להגנה על המידע הפרטי שלו.

לאחר מספר גלגולים בערכאות פנמיות בספרד, התיק הונח לפתחו של ביה"ד הגבוה לצדק של האיחוד האירופי אשר נדרש לדון בסוגיה הבוערת. בהכרעתו, קבע ביה"ד האירופי כי חברת בדמותה של ’גוגל’ מחויבת להיעתר לבקשות של אזרחים למחוק פרטים מביכים אודותיהם המצויים ברשת האינטרנט וזאת בחריג צר של עניין ציבורי במידע (בעקר בעת שמושא המידע משמש כנבחר/איש ציבור). יתרה מכך, הסרת המידע מתחייבת אף במקרים ובהם פרסומו המקורי של המידע נעשה באופן חוקי.

בפסיקתו אימץ ביה"ד את הגישה האירופית המחמירה להגנה על הפרטיות בעידן הדיגיטלי, תוך שהוא מדגיש וחוזר כי לא ניתן להעדיף את עמדתן של ענקיות האינטרנט רק משום האינטרס הכלכלי הרב הטמון בפעילות זו.

ראוי לציין כי הפסיקה התקדימית, מגיעה לאחר מספר תפניות וסיבובים קודמים בעלילה, כאשר בחודש יולי אשתקד, דווקא ידה של ’גוגל’ הייתה על העליונה. בהחלטה של יועץ ביה"ד,ניילו ג’סקינן, (בחודש יולי 2013) נקבע כי החברה אינה מחויבת למחוק את המידע, מכיוון שאינה אחראית על פרסום והשליטה במידע, אלא בסה"כ מפיצה אותו. משכך אינה הגוף המתאים לתת את הדין בנושא.

סקירה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.

להחלטת ביה"ד האירופי לחצו כאן.

שתפו את הפוסט:

Facebook
Twitter
LinkedIn

הרשות להגנת הפרטיות חושפת: ליקויים חמורים בקרב מגזר בתי החולים

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (15.9.24) דוח פיקוח רוחב שערכה ב-28 בתי חולים בישראל, הכוללים גם מרכזים לטיפול יום ובתי חולים פרטיים. בשנים האחרונות, חלה ...

אתגרי אבטחת מידע במעבר מאגרי מידע לענן: הרשות להגנת הפרטיות מנחה        

מעבר מאגרי המידע לענן. מסמך חדש שפרסמה לאחרונה (05.09.2024) הרשות להגנת הפרטיות סוקר את האתגרים המרכזיים בתהליך זה ומציע דרכים להתמודדות עימם. בעידן הדיגיטלי המתפתח, ...

הפרטיות בחרום. הרשות מתווה דרכי פעולה

על מה יש להקפיד בשעת חרום בתחום הפרטיות?  הרשות להגנת הפרטיות מפרסמת מדריך, במסגרתו מוצעים כללים מרכזיים להגנה על פרטיות בעת חירום באופן המבקש ליצור ...

אחריות דירקטוריון להגנת הסייבר: הרשות להגנת הפרטיות מנחה

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה (12.09.2024) הנחייה (מס' 1/2024) המגדירה את תפקיד הדירקטוריון בפיקוח ובאחריות על אירועי סייבר וכחלק מכך פיקוח על אופן השימוש במידע ...
דילוג לתוכן