אתרים רבים של רשתות קמעונאיות בישראל אינם משקפים ללקוח את הנעשה במידע האישי שלו. כך עלה מסקירה שביצעה הרשות להגנת הפרטיות (לשעבר רמו"ט), אשר מסקנותיה פורסמו השבוע (30.10.2017). הרשות סקרה את מדיניות הפרטיות ב- 21 אתרים ואפליקציות של רשתות הקמעונאות הנפוצות בישראל לקניות מקוונות, במטרה לבדוק באיזו מידה החברות משקפות ללקוחות את הנעשה במידע האישי שלהם, לאיזו מטרה נאסף והאם ישותף עם גורמים נוספים.
סקירת הפרטיות שערכה הרשות להגנת הפרטיות הינה חלק מפעילות בינלאומית המתקיימת מדי שנה במסגרתה בוחנים הרגולטורים הבינלאומיים סך כולל של 455 אתרי אינטרנט ואפליקציות ממגזרים מגוונים (בהם קמעונאות כספים ובנקאות, נסיעות, מדיה חברתית חינוך ובריאות ועוד), במטרה לבחון האם למשתמש ברור איזה מידע נאסף לגביו, לאיזו מטרה, וכיצד יעשה בו שימוש.
במסגרת הסקירה, בחנה הרשות להגנת הפרטיות לעומק את מדיניות הפרטיות שמציגות רשתות ישראליות באתרים ובאפליקציות וכן ביצעה רכישות בפועל, במטרה לעקוב אחר שימוש החברות במידע האישי גם לאחר שלב הרכישה.
הבדיקה העלתה כי נדרש שיפור משמעותי בנוגע לשקיפות באשר לשימוש במידע שנאסף אודות משתמשים. בעקבות הסקירה, הרשות להגנת הפרטיות פתחה תיקי אכיפה כנגד שלושה ארגונים שעלה כי לכאורה אינם עומדים בדרישות החוק.
בנוסף, ממצאי הסקירה גילו כי המצב בישראל חמור יותר מזה הבינלאומי. חברות ועסקים שנבדקו בישראל שיקפו ללקוחותיהם בצורה פחות מספקת את האופן בו המידע נאסף, השימוש שנעשה בו ועם מי הוא משותף.