בהחלטה שניתנה לאחרונה על ידי הרשות האוסטרית להגנת הפרטיות נקבע כי השימוש המסחרי בכלי מעקב דיגיטליים של מטא ("Meta Pixel" ו-"Facebook Login") עלול להפר את פרק 5 לתקנות הגנת הפרטיות האירופיות ("GDPR"). על פי הרשות, החברה הפרה את התקנות כאשר תלתה את הבסיס החוקי להעברת מידע אישי לארה"ב על הסכם ה-Privacy Shield בין האיחוד לארה"ב, הסכם אשר בטלותו נקבעה על ידי בית המשפט של האיחוד בעניין Schrems II.

בהמשך ל-II-Shrems, החלטת הרשות האוסטרית מבוססת בין היתר על החשש מהקלות היחסית שבה רשאיות רשויות הביטחון האמריקאיות לדרוש את מסירתו של מידע אישי הקיים בשרתיהן המקומיים. על פי הרשות, מסירה זו מהווה סיכון לפרטיותם של נושאי המידע באיחוד ובכך מצטרפת החלטה זו לשורת החלטות אירופיות המטילות קשיים ומגבלות לגבי השימוש בשירותי חברות אמריקאיות כגון מטא וגוגל.

לאור תחולתן הרחבה של התקנות, החלטה זו אשר ניתנת ביחס ל-GDPR, עשויה להוות מכשול גם לחברות ישראליות המחזיקות במידע אודות אנשים באיחוד.

אף על פי כן, בימים אלו עומדת לבחינה באיחוד טיוטת הסכם חדש אשר עתיד להכשיר את העברת המידע האישי בין אירופה לארה"ב, תוך הטלת מגבלות על הרשויות המקומיות בכל הנוגע לדרישת מידע אודות אנשים באיחוד. הסכם זה צפוי לעבור עד סוף שנת 2023.

 

 

 

מקור: https://noyb.eu/en/austrian-dsb-meta-tracking-tools-illegal

שיתוף
משרד עו"ד דן חי הוקם בשנת 1991 על ידי עו"ד דן חי ושוכן היום ברמת-גן. המשרד מתמחה בתחומי מיקוד יחודיים כדיני תקשורת, דיני הגנת הפרטיות לרבות מאגרי המידע, דיני לשון הרע, קניין רוחני ודיני ספורט. זאת לצד עיסוקו של המשרד בתחום דיני המקרקעין, דיני חוזים בדגש על חוזים מסחריים, דיני תאגידים (חברות, שותפויות ועמותות), דיני נזיקין וביטוח ודיני עבודה. בכל התחומים פועל המשרד הן בתחום המסחרי והן בהליכים משפטים (לטיגציה). על לקוחות המשרד נמנים חברות קבלניות ויזמיות, רשויות אזוריות ומקומיות, עמותות, משקיעים פרטיים ישראלים וזרים, יזמים, אנשי עסקים, אנשי ציבור וספורטאים מהמוכשרים והמובילים בארץ.